Αλλεργίες & Ομοιοπαθητική

Το καλοκαίρι είναι η εποχή ύφεσης αλλεργικών παθήσεων, οι οποίες ταλαιπωρούν το γενικό πληθυσμό, συνήθως, κατά την περίοδο της άνοιξης, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το αλλεργικό άσθμα, το αλλεργικό έκζεμα, που οφείλονται σε γύρη και οικιακή σκόνη, και η εμφάνιση άλλων αλλεργικών παθήσεων. Τέτοιες είναι οι αλλεργικές δερματοπάθειες, αλλεργίες οφειλόμενες σε τσιμπήματα εντόμων, καθώς και τροφικές αλλεργίες από κατανάλωση καλοκαιρινών τροφών

Οι αλλεργίες (εποχιακές ή μη) αποτελούν μια θεραπευτική πρόκληση στις μέρες μας, ειδικά με την αύξησή τους τόσο στο γενικό όσο και στον παιδικό πληθυσμό. Τα συμπτώματά των αλλεργιών,   από ενοχλητικά (στις πιο ήπιες περιπτώσεις) μέχρι επικίνδυνα (στις πιο σοβαρές), επιδρούν δυσμενώς στις καθημερινές δραστηριότητες και στην ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη μιας φυσικής, χωρίς παρενέργειες, θεραπείας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Η συνεισφορά εδώ της Ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι σημαντική και κλινικά αποδεδειγμένη. Η Ομοιοπαθητική είναι ένα ολοκληρωμένο, ολιστικό και φυσικό θεραπευτικό σύστημα, χωρίς παρενέργειες, κατάλληλο για όλους. Δρα ενισχύοντας τον οργανισμό, ώστε να μην αντιδρά στα ερεθίσματα που προκαλούν την αλλεργία. Ενισχύει το αμυντικό σύστημα, ανεβάζει το γενικό επίπεδο υγείας και τελικά απαλλάσσει τον οργανισμό από το σύνολο των συμπτωμάτων της αλλεργίας.

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη: αυτό σημαίνει ότι κάθε οργανισμός αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, δηλαδή ο κάθε ασθενής χρειάζεται το δικό του φάρμακο, ανάλογα με το πώς ο οργανισμός του αντιδρά στο συγκεκριμένο αλλεργιογόνο. Για παράδειγμα, πέντε ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να μην πάρουν το ίδιο φάρμακο, αλλά ο καθένας διαφορετικό. Η Ομοιοπαθητική θεραπεία περιλαμβάνει τη λήψη του λεπτομερούς ιστορικού του ασθενούς, ώστε να γίνει μια πλήρης αξιολόγηση της περίπτωσης του και συνταγογράφηση του ενδεικνυόμενου ομοιοπαθητικού φαρμάκου, βασισμένου στην κλινική εικόνα του εκάστοτε ασθενούς.

Με την ολοκλήρωση της θεραπείας, ο οργανισμός όχι μόνο απελευθερώνεται από τα συμπτώματα της αλλεργίας, αλλά το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο, χωρίς την ανάγκη ομοιοπαθητικών φαρμάκων εφόρου ζωής και φυσικά χωρίς την ανάγκη αποφυγής των αλλεργιογόνων ουσιών μετά την αποθεραπεία. Δηλαδή, η λύση είναι μόνιμη και ριζική. Αυτό συμβαίνει, γιατί η Ομοιοπαθητική αναζητά και θεραπεύει την αιτία της διαταραχής και όχι μόνο την επιφανειακή ανακούφιση συμπτωμάτων. Επίσης, η Ομοιοπαθητική είναι ασφαλής μέθοδος, χωρίς τοξικές παρενέργειες, κατάλληλη ακόμη και για βρέφη, παιδιά, εγκυμονούσες, καθώς και άτομα τρίτης ηλικίας

Δεν είναι ανάγκη να υποφέρετε από αλλεργίες.

Ανακαλύψτε τα οφέλη της Ομοιοπαθητικής τώρα!


Αναστασία Χρήστου, Κλασική Ομοιοπαθητικός

Περιάνδρου 48, Κόρινθος

2741083419, 6972122891

anastasia@homeopath.gr

Ακολουθήστε μας σε Facebook & Instagram!