Ιριδολογία

Η Ιριδολογία είναι μία μέθοδος εναλλακτικής διάγνωσης, κατά την οποία εξετάζεται η ίριδα του ματιού για τυχόν γενετικές προδιαθέσεις. Βασίζεται στο γεγονός ότι κάθε σημείο της ίριδας αντιστοιχεί και σε ένα όργανο του ανθρώπινου σώματος.

Απέκτησε την σημερινή της έννοια τον 19ο αιώνα από τον Ούγγρο Ιατρό Ignatz von Péczely, ενώ έχει τις ρίζες της από την εποχή των Χαλδαίων, οι οποίοι σε σκίτσα σε σπήλαια στη Μικρά Ασία αποτυπώνουν όλο το σύστημα της ιριδοδιάγνωσης.

Το τεράστιο πλεονέκτημα της Ιριδολογίας είναι μέσω αυτής ο κατάλληλα εκπαιδευμένος Ιριδολόγος και μετά από ψηφιακή λήψη ίριδας του ματιού, μπορεί να δώσει διάγνωση για διάφορες ασθένειες, οι οποίες είτε υφίστανται, είτε έχουν συμβεί στο παρελθόν, είτε θα συμβούν στο μέλλον. Επομένως, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο τόσο για τον Ιατρό όσο και για τον Ομοιοπαθητικό.

Η Ιριδολογία, επομένως, δεν είναι μέθοδος θεραπείας, αλλά μέθοδος διάγνωσης!

Το σημαντικό σε σχέση με την Ιριδολογία είναι ότι δίνει αξιόπιστες πληροφορίες σε σχέση με το στρες και το άγχος του ασθενούς. Εντοπίζει τα επίπεδα αυτών και μάλιστα με ποιον τρόπο τα σωματοποιούν. Συνολικά, η Ιριδολογία δείχνει πανοραμικά την κατάσταση της υγείας του οργανισμού, της ζωτικότητάς του, των επιπέδων άγχους, της ιδιοσυγκρασίας & της γενετικής του προδιάθεσης.

Επομένως, η Ιριδολογία προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση για την αξιολόγηση της υγείας του ασθενούς. Με βάση τα δεδομένα τις Ιριδοδιάγνωσης σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο αποτοξίνωσης, πρόληψης και ενίσχυσης του οργανισμού για άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη.

Αναστασία Χρήστου, Κλασική Ομοιοπαθητικός

Περιάνδρου 48, Κόρινθος

2741083419, 6972122891

anastasia@homeopath.gr

Ακολουθήστε μας σε Facebook & Instagram!